Az édeskrumpli az utóbbi évek egyik kiemelt és kedvelt élelmiszere lett – nem véletlenül. Egy olyan zöldségről beszélünk ugyanis, ami kívül-belül jót tesz a testünknek, szervezetünknek: rengeteg ásványi anyagokot tartalmaz, a hajad egészségére is hatással van, illetve az emésztőszervi rákos megbetegedések megelőzésére is kiváló. Ha szereted azért, ha nem, éppen azért olvass a jótékony hatásairól!
Az édeskrumpli – bár neve erre utal – nem rokona a burgonyának, csupán gumószerű kinézete miatt nevezeték el így. Gyakran találkozhatunk a batáta elnevezéssel is. Mi található benne, és miért olyan jó a szervezetünknek? Kattintsd végig a galériánkat, eláruljuk!
Ha rendszeresen fogyasztod ezt a superfoodot, a bőröd fényes lesz tőle, ugyanis a benne található béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja. Ez pedig azért fontos, mert az A-vitamin felelős hajunk, látásunk, bőrünk és körmünk állapotáért. Vagyis hajunk, bőrünk és körmünk felépítésében és egészségében is javulás várható, ha beépítjük az életünkbe a batátát.
Az A-vitamin minél jobb felszívódásának érdekében az édeskrumpli fogyasztása növényi olajjal javasolt, például pároljuk vagy süssük meg kevés olívaolajjal meglocsolva.
A haj szempontjából pedig nem csak azért fontos, mert erősíti és serkentheti a növekedését, hanem a szőr növekedésének szabályozásban is szerepet játszik: megakadályozza a növekedést ott, ahol szőrnek nem kell lennie.