Itt az Advent és közelegnek az ünnepek, ezért egyre aktuálisabbá válik az is, hogy gondoljunk arra, mi kerül az ünnepi asztalra. Ebben a hónapban két ajánlót is készítünk, amiben tippeket adunk, honnan érdemes rendelni annak, aki szívesebben menne biztosra. Tudd meg cikkünkből, mik a legjobb bejglik Budapesten!
A bejgli tulajdonképpen egyfajta kelt tésztás kalács, mégis nehéz elkészíteni. Kireped, kiszárad, vagy csak túl macerás – sok oka lehet, amiért az ember inkább megvásárolja a karácsonyi süteményeket. Az is előfordulhat, hogy belefogunk az ünnepi sütés-főzésbe, de szeretnénk különlegesebb ízeket is kóstolni, esetleg van a családban ételérzékeny vagy speciális étrendű. Szerencsére nagyon sok cukrászda kínálatába kerülnek bejglik, a nehézséget inkább az adja, hogy válasszunk a sokaságból.
Fontos, hogy a leírásban figyeljünk a névre: bejglinek ugyanis csak az hívható, ami min. 40% tölteléket tartalmaz, a tésztájában pedig nincs más, csak búzafinomliszt, élesztő, só, zsiradék, cukor, tej (vagy tejpor), tojás és víz.
Az Év Bejglije verseny győztesei
A Magyar Cukrász Ipartestület az országtortához hasonlóan minden évben meghirdeti az Év Bejglije kihívást is. A “hagyományos mákos” és “hagyományos diós” mellett lehet indulni “ínyenc” kategóriában is. Ebben az évben a legjobb diós bejgli címét a kesztölci Erika Cukrászda nyerte el, a mákos bejglik aranyérmese a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház alkotása volt, míg az ínyenc versenyszámban a balatongyöröki Promenád Kávéház “Mennyei Ajándék” tekercse nyert, pekándiós-karamellizált almás töltelékkel.
Ezek a legjobb bejglik a fővárosban
Sokan vannak azonban még, akik nagyszerű bejglit készítenek. Hogy besegítsünk a karácsonyi készülődésbe, most összegyűjtöttünk nektek a legjobb bejglik budapesti lelőhelyeit. Kattintsd végig értük a galériánkat: a válogatásban a glutén- és tejmentes, valamint vegán finomságokat is találsz!
Fotó: Dolcissima
A Dolcissima évek óta nagyon népszerű az édesszájúak körében – bár alapvetően olasz cukrászdaként működnek, izgalmas ízesítésű változataik azonnal kóstolásra csábítanak.
Választhatunk dió-vörösáfonya-rozmaring, mák-amaréna meggy, pisztácia, törökmogyoró-Nutella, kókusz-fehércsokoládé, mandula-citrom ízű közül, a rendelést pedig egészen december 12-ig fogadják a fél kilós süteményekre.
Garantált, hogy több lesz benne a töltelék, mint a tészta!