Étrendünk kulcsszerepet játszik abban, hogyan érezzük magunkat és milyen a kinézetünk. Dr. Siddhant Bhargava, Fitnesz és Táplálkozástudományi szakértő még tovább megy: szerinte bizonyos stresszoldó ételek fogyasztásával csökkenthetjük a kortizol szintünket, a testünkben lévő gyulladásokat és támogathatjuk immunrendszerünket. De milyen antioxidánsokban, probiotikumban vagy épp Omega zsírsavakban gazdag ételeket válasszunk? A cikkből kiderül.
ahogy bizonyos ’boldogság ételek’ elfogyasztásával azonnali stresszoldó hatást érhetünk el.
Miért használjuk mostanság annyi mindenre a stressz szót? Folyton belebotlunk, gondoljunk csak a munkahelyi nyomásra, érzelmi szorongásra, a fizikai egészségünk miatti feszültségre stb-stb. Az elmúlt pár év mindenképpen megerősítette, mennyire fontos, hogy kívül-belül jól érezzük magunkat. De ha továbbra is minden áldott nap úgy érzed, hogy megszakadsz, és a stresszkezelés nem az erősséged, bizonyos ételek fogyasztása segíthet neked.
Bizony, jól olvastad! A Femina In újságírója Dr. Siddhant Bhargava, Fitnesz és Táplálkozástudományi szakértővel, a Food Darzee társalapítójával segít megismerni, mely stresszoldó ételek kerüljenek fel a bevásárlólistánkra.
Kattintsd végig a galériánkat és ismerd meg ezeket!
Fotó: Pexels
Ismerjük az olajos magvak bőrünkre, hajunkra és testünkre kifejtett jótékony hatásainak szinte végtelen listáját. De nézzük, miféle előnyökkel jár fogyasztásuk a stressz kezelésében!
“Mivel gazdagok Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban, támogatják sejtjeink szerkezetét és működését. A dió, a kesudió és a napraforgómag élénkíti a szerotonin termelést a szervezetben, így segítenek megküzdeni egy-egy feszültségekkel teli nappal. Remek cink-forrás a tökmag, ami kordában tartja a magas vérnyomást. Néhány grammnyi olajos mag mindennapos fogyasztása elengedhetetlenül szükséges” – magyarázza Dr. Bhargava.
Akik esetleg nem szeretik magukban enni a magvakat, rámorzsolhatják kedvenc salátájukra, összekeverhetik zöldségekkel vagy akár egyéb gabonafélékkel, pl. barna rizzsel vagy quinoával. De ha egy kis zabkásához vagy joghurthoz adjuk, netán süteményreceptjeinket egészítjük ki velük, az is nagyszerű megoldás.