Itt van az ősz itt van újra, de azért még a nyarat se búcsúztassuk. Szerencsére még sok-sok színes zöldség és gyümölcs kapható a boltokban és piacon. A baracknak még szezonja van, és különböző saláta fajtákat is fellelhetünk. Miért ne készítsünk egy finom, pikáns zöldséges-gyümölcsös tészta salátát? A tésztasaláta nektarinnal receptünk épp ilyen, mutatjuk, hogyan csináld!
A nektarin kiemelkedően magas arányban tartalmaz káliumot és A-vitamint, sőt nagymennyiségben szelént is. A magas B-vitamin tartalmának köszönhetően az emésztésre és az idegrendszerre tett hatása is kiváló.
Mindezek mellett a nektarin vasat, foszfort, káliumot és dupla annyi C-vitamint tartalmaz, mint a sárgabarack.
Ha a leírás alapján most te is kedvet kaptál hozzá, akkor mutatunk egy nem mindennapi receptet, hogyan használd fel.
Fotó: Németh Anna
Tésztasaláta nektarinnal hozzávalói 4 főre:
- 250 g fusilli vagy farfalle
- 2 közepes érett nektarin
- nagyjából 200 g koktélparadicsom
- 1 csészényi főtt kukorica
- ½ lilahagyma
- fél csomag rukkola
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ tk só
- csipet chilipehely (vagy több, ha bírod a csípőset)
Fotó: Németh Anna
Elkészítése:
A tésztát a csomagolás szerint sós vízben főzd ki. Szűrd le, de 1-2 merőkanálnyi főző vizet tarts meg. Tedd a tésztát egy keverőtálba.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót, a borsot és a chilipelyhet, amíg jól össze nem keveredik. Öntsd az öntetet a meleg tésztára, és adj hozzá egy kevés tésztavizet, hogy a tészta nedves maradjon és ne ragadjon össze.
Ezután add hozzá az őszibarack szeleteket, a koktélparadicsomot, a kukoricát, a lilahagymát és a rukkolát. Keverd össze. Kóstold meg és adj hozzá még olívaolajat, citromlevet, sózd és/vagy borsozd, ha szükséges.
A tésztasaláta nektarinnal fogásoddal elkészültél, jó étvágyat!
Tipp: A tészta lehet teljeskiőrlésű és gluténmentes is. A kukorica lehet konzerv, de fagyasztott majd forró vízben felengedett, és leszűrt is. A rukkolát helyettesítheted bébispenóttal is.
Főkép: Németh Anna