Egy igazi őszies levesre vágysz, ami belülről melegít fel? Ha szereted a fűszeres, egyszerűen elkészíthető ételeket, akkor a marokkói lencseleves lesz az új kedvenced. Vigyázat, addiktív: mi szóltunk.
Ez a marokkói lencseleves egészséges és kiadós étel, amely nagyszerűen hat az emésztésre és a májra. Könnyen elkészíthető, tele van fehérjével, istenien finom, alapanyagai tápanyagdúsak, mégis költségkímélőek.
A marokkói lencseleves hozzávalói
- 200 g száraz barna lencse
- 200 g száraz vöröslencse
- 2 közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- egy nagy marék friss, vagy 1 csésze fagyasztott spenót
- 1 liter zöldségleves alaplé (víz+ bio leveskocka)
- 500 ml víz
- 250 ml növényi tej
- 2 ev. paradicsompüré
- 1 ev. citromlé
- 3-4 ev. olívaolaj
Fűszerek:
- 2 tk. kurkuma
- 2 tk. fűszerpaprika (lehetőleg füstölt)
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
Fotó: Németh Anna
Így készül a marokkói lencseleves
A barna lencsét áztasd be fél órára. A hagymát aprítsd fel, egy lábasban melegíts olajat. Dobd rá a hagymát és alacsony lángon fedő alatt párold meg. A répát és a burgonyát is aprítsd fel.
Miután a hagyma megpárolódott, dobd rá a répát és a burgonyát is.
Szórd meg a fűszerekkel. Pirítsd egy kicsit, közben melegítsd fel a vizet és az alaplevet.
Öntsd bele a leveket és a leszűrt, átmosott barna lencsét és a vöröslencsét. (a vöröslencsét nem szükséges áztatni, gyorsan puhul)
Főzd nagyjából 20 percig, nézd meg, hogy minden megfőtt-e.
Öntsd bele a citromlevet, a növényi tejet és a spenótot. Főzd még 5 percig.
Jó étvágyat!
Főkép: Németh Anna