Az édeskrumpli az utóbbi évek egyik kiemelt és kedvelt élelmiszere lett – nem véletlenül. Egy olyan zöldségről beszélünk ugyanis, ami kívül-belül jót tesz a testünknek, szervezetünknek: rengeteg ásványi anyagokot tartalmaz, a hajad egészségére is hatással van, illetve az emésztőszervi rákos megbetegedések megelőzésére is kiváló. Ha szereted azért, ha nem, éppen azért olvass a jótékony hatásairól!
Az édeskrumpli – bár neve erre utal – nem rokona a burgonyának, csupán gumószerű kinézete miatt nevezeték el így. Gyakran találkozhatunk a batáta elnevezéssel is. Mi található benne, és miért olyan jó a szervezetünknek? Kattintsd végig a galériánkat, eláruljuk!
Az édeskrumpli szénhidrátban gazdag, a sárga húsú változata pedig béta-karotinban is. De C-vitamin, B1-, B2-, B6- és E-vitamin is található benne – a fehér és lila édesburgonyában egyaránt.